Pas godt på din bedste ven – tips til at forlænge din hunds liv

Vores firbenede venner fortjener så mange år som muligt på denne planet. Vi ønsker os sikkert alle sammen, at vores hunde kunne blive ved vores side hele livet. Videnskaben har desværre ikke knækket koden til at forlænge et hundeliv, men der er nogle tips og tricks, som du selv kan gøre derhjemme for at give din hund et langt og sundt liv.

I denne artikel giver vi dig en række smarte tips, som ikke kun kan forlænge hundens liv, men også hjælpe til at holde den sund og rask.

Daglig motion

Det siger måske sig selv, at en hund skal motioneres hver dag. Motion er en af de vigtigste komponenter i et langt og sundt hundeliv. Din hund skal ud og gå mindst 2 gange om dagen, og det er ikke nok med en tur rundt i haven. En hund skal ud og have nogle kilometer i benene, så den kan få gang i blodomløbet, trænet musklerne og få lov til at snuse til de mange spændende ting ude i verden.

Pas på med overfodring

Nogen synes det er hyggeligt at dele en pomfrit eller et stykke laks med hunden ved spisebordet. De store runde hundeøjne er slet ikke til at stå for, når der tigges om lidt mad eller en godbid.

Men overfodring er faktisk en af de ting, som kan være med til at forkorte din hunds liv. Overvægt hos hunde leder til en masse følgesygdomme, som kan give hunden alvorlige problemer. Hold fodringen til to gange om dagen og begræns indtaget af godbidder, så holder du din hund sund og rask.

Vælg det rigtige hundefoder

Det er ikke den bedste ide at fodre sin hund med menneskemad, selvom det ikke gør noget at blande lidt ris eller kogt kylling i tørfoderet en gang imellem. Men hundens primære spise skal være dens eget hundefoder.

Råt hundefoder er især godt for hundens fordøjelsessystem, da det er tilpasset det mad, som hunden ville spise ude i naturen. BARF foder er råt hundefoder sammensat af alt det gode fra naturen som kød, fjerkræ og fisk. Se udvalget af BARF foder og vælg en pakke, som din hund med garanti vil elske.

Rå hundemad som BARF foder har vist sig at have fantastiske fordele for hundens fordøjelsessystem. Du kan for eksempel begynde at erstatte 1-2 portioner af tørkost om ugen med noget lækkert BARF foder.